21.10.2013

Vatandaşlık başvuru süresi hakkında duyuru

Sevgili hemşerilerimize  vatandaşlık süresi ve çalışma izni konusunda önemli duyuru !!!

Merkezimize çok sayıda kişi telefon ederek vatandaşlık süresinin 2 yıla indirildiğini duyduklarını söylemektedirler. Bu söylentinin hiç bir doğruluğu yoktur. Vatandaş olmak için Türkiye'de 5 yıl ikamet etmek gerekmektedir. Bunun dışında söylentilere inananılmamasını ve sahtekarlara karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyoruz.

Diğer yandan son günlerde bazı sahtekarlar, Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin ile görüşme yapıldığı ve listeye adını yazdıranlara Türk vatandaşlığı verileceği şeklinde insanlarımızı kandırdıkları tespit edilmiştir. Söylentilerin doğru olup olmadığını anlamak amacıyla hem Başbakanlık Özel Kalem Müdürü hem de İçişleri Bakanının Özel kalem Müdürü ile görüştüm. Devlet yetkilileri iddia edildiği gibi herhangi bir dernek ya da federasyon yetkilisinin kendileri ile görüşmediklerini, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını açıkça beyan etmişlerdir.!
Bu açıklamayı yapmak zorunda kalmamızın nedeni şudur: DATÜB vatandaşlık alacağız diye liste oluşturma işinin tümüyle dışındadır ve bir ilgisi yoktur. İnsanların umutlarının sömürülmesi ahlaka aykırıdır. Yasalara da aykırıdır. DATÜB böyle bir kandırmaca oynayanlarla hiç bir zaman bir arada olamaz. Bu tür davranışlar yasalar tarafından cezalandırılır.
Bilindiği gibi 14 Şubat 2012'de çalışma izni almak belli şartlara bağlanarak kolaylaştırılmıştır. Çalışma izni için önce bir işveren ile anlaşmak gerekir. İşverenle anlaştıktan sonra işveren çalışma bakanlığına müracaat ederek izin ister. Bunun dışında hiç bir dernek veya vakıf çalışma izni alamaz. Bunun için para talep edenlere itibar edilmemelidir.
Sevgili hemşerilerimizi umut tüccarlarına karşı  dik durmaya çağırıyorum. Yoksa hiç bir zaman bizi aldatıp sırtımızdan çıkar elde etmeye çalışan sülüklerden kurtulmak mümkün olmayacaktır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder